Dressings :

Yoghurtmuntdressing

Roer 4 el. yoghurt los met 2 el. olijfolie, 1 el. fijngehakte munt en een mespuntje komijn. Breng op smaak met zout en peper.

Mosterd-honingdressing

 Roer 2 thl. mosterd los met 1 thl. honing en 2 el. witte balsamicoazijn. Klop er geleidelijk 4 el. zonnebloem- of olijfolie doorheen tot je een gladde dressing hebt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Notendressing

 Roer het sap van ½ sinaasappel en 1 el. wittnazijn los met 1 thl. honing. Klop er geleidelijk 4-6 el. walnotenolie doorheen tot je een gladde dressing hebt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Groene kruidendressing

 Hak 3 el. van diverse tuinkruiden (bieslook, peterselie, kervel, basilicum, koreander, enz. )zeer fijn en roer los met 2 el. wittewijnazijn. klop er geleidelijk 4 el. zonnebloemolie- of olijfolie doorheen tot je een gladde dressing hebt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Knoflookdressing

Pers 1-2 teentjes knoflook uit en roer los met 1 el. mosterd,1 el. mayonaise en 1 el. wittewijnazijn. Klop er geleidelijk 2 el. zonnebloem- of olijfolie doorheen tot je een gladde dressing hebt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Pikante dressing

Pers een teentje knoflook uit en roer dit los met ½ fijngesneden rode peper,1 el. fijngehakte koriander of peterselie en 2 el. wittewijnazijn. Klop er geleidelijk 4 el. zonnebloem-of olijfolie doorheen tot je een gladde dressing hebt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Sjalottendressing

Hak 1 sjalotje zeer fijn en roer de sjalot samen met 1 thl. verse thijmblaadjes los met 2 el. rodewijnazijn en een mespuntje scherpe mosterd. Klop er geleidelijk 4 el. zonnebloem- of olijfolie doorheen tot je een gladde dressing hebt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

 

Citroendressing

Roer het sap van ½ citroen los met 1 thl. gembersiroop. Klop er geleidelijk 4-6 el. olijfolie doorheen tot je een gladde dressing hebt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Olijvendressing met munt

Meng 2 el. rode wijnazijn,zout,peper en 6-8 el. olijfolie. Breng de dressing op smaak met 3 el. fijngesneden ontpitte olijven,1 geperst teentje knoflook,½ tl. koriander,snufje gemalen kaneel, 2-3 el. fijngesneden peterselie en 1-2 el. grof gesneden munt.

Hoisindressing met gember

Meng 2 el. (rijst)azijn ,zout,peper,2 el. hoisinsaus en 5 el. olijfolie. Breng de dressing op smaak met 1 el. geraspte gemberwortel, ½-1 el. geraspte sinaasappelschil en ½-1 el. fijngesneden rode peper

Gorgonzoladressing

Prak 125 gr. gorgonzola fijn en roer er 3 el. creme fraiche, 2-3 el. walnootolie, ¼ tl. worcestershiresaus, 1-2 el. fijngesneden dragon, 2 el. fijngesneden oregano en wat zout en peper door

Gember-citroengrasdressing

Meng 2 el. citroensap met 1-2 el. vissaus,2 el. zonnebloemolie en 2 el. sesamolie Breng op smaak met 1 el. fijngesneden gemberwortel, 1 fijngesneden rode peper zonder zaadjes, 2 el. fijngesneden citroengras(het zachte middelste deel), snufje suiker en wat zout en peper.

Yoghurt-korianderdressing met granaatappel

Meng 1 dl. griekse yoghurt,1-2 el. limoensap, 2 el. olijfolie en wat zout en peper. Breng de dressing op smaak met 2 el. granaatappelpitjes en 3 el. fijngesneden koriander.

Kruidige sinaasappeldressing

Meng 4-5 el. mayonaise,2-3 el. sinaasappelsap,1 el. limoensap en wat zout en peper. Breng op smaak met ½ tl. gemalen komijn,½ tl.gemalen koriander, enkele druppels tabasco,1-2 el. fijn gesneden bieslook en3-4 el. fijngesneden koriander

Sjalot-basilicumdressing

Meng 2 el. limoensap,zout en peper,1 th. mosterd,3 el.zonnebloemolie en 3 el. walnootolie. Breng op smaak met 2 in heel dunne ringen gesneden sjalotjes 3 el. uitgelekte maiskorrels en 3-4 el. fijngesneden basilicum.

Pittige balsamicodressing

Meng 2 el. balsamicoazijn,zout,peper en 6 el.olijfolie.Breng op smaak met 1 fijn gesneden rode peper zonder zaadjes,2 el. fijn gesneden bladselderij en 1 geperst teentje knoflook.

Basilicum-pijnboompittendressing

In de vijzel fijngewreven is deze dressing het lekkerst.Met de keukenmachine gaat het supersnel. Rooster 3 el. pijnboompitten goudgeel in een droge koekenpan of in een oven op 175c . Laat ze afkoelen en wrijf ze fijn in een vijzel (of pureer ze in een keukenmachine) samen met 1 teentje knoflook,bosje basilicum en 2 tl. grove mosterd. Schenk er ong. 1 dl. olijfolie bij terwijl de machine draait. Voeg het sap van ½-1citroen toe en breng op smaak met zout en peper