Tussengerechten : Muntlassi
Drankje: 4 personen
*300 ml. volle Yoghurt *300 ml. volle melk *6 el. gembersiroop *12 blaadjes vese munt *6 ijsblokjes
*1 mespunt zout
Bereiden:
Schenk 300 ml. volle yoghurt en 300 ml. volle melk in een blender. Voeg 6 ijsblokjes,6 el. gembersiroop,12 blaadjes vers munt en 1 mespunt zout toe. Meng 1 min. en serveer direct.
Tussengerecht: Frisse Limoenroom
* 1 beker slagroom * 2 el. vloeibare honing * 2 limoenen *250 gr. Griekse yoghurt
Bereiden :
Klop de slagroom stijf met de vloeibare honing. Rasp de groene schil van de limoenen erbij en pers de vruchten uit. Meng het sap samen met de griekse yoghurt voorzichtig door de slagroom verdeel de limoenroom over 4 hoge glazen. Garneer met een schijfje limoen en eventueel een paar druppels honing.
Tussengerecht: Komkommersoep met kokos
Koude soep: 4 personen
*2 komkommers,goed gewassen * 2 Lente/bosuitjes * 2 takjes munt,alleen de blaadjes *2 el. griekse yoghurt * 5 el. kokosmelk * sap van een halve limoen * 1 teentje knoflook, geperst * zout en versgemalen peper
Bereiden:
Snijd de komkommers overlangs doormidden en verwijder de zaadjes met een lepeltje. Houd een halve komkommer achter en snijd de rest in kleine blokjes. Doe deze met de bosui,munt,yoghurt,kokosmelk,limoensap en knoflook in de blender en maal helemaal fijn. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en laat in de koelkast helemaal koud worden. Schaaf de halve komkommer in dunne linten en serveer deze op de soep.
Tussengerecht: Mangolassi
Drankje: 4 personen
* 2 eetrijpe mango's * 1 bakje munt (15 gr.) * 200 ml. melk * 1 beker extra milde yoghurt (500 gr.) * 2 el. witte basterdsuiker
* ijsklontjes
Bereiden:
Schil de mango's. Snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in blokjes. Haal de blaadjes van de takjes munt. Doe de mango's,melk, yoghurt,basterdsuiker en de blaadjes munt in de blender en maal 10 sec. . Verdeel wat ijsklontjes over 4 longdrinkglazen en schenk de lassi erop. Serveer direct.