Gevulde eieren
Met amandelen 8 hapjes
*4 hardgekookte eieren *1 sjalotje of klein uitje * 1 el. olijfolie * 1 el. sherry *zout * cayennepeper * 1 el. mayonaise * 2 el. geschaafde amandelen
Bereiden:
Pel de gekookte eieren en snijd ze in de lengte door. Doe de dooiers in een kom. Snipper het gepelde sjalotje. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de gesnipperde ui zacht en glazig. Doe de gebakken ui bij de eidooiers. Voeg de sherry,een snufje zout cayennepeper en mayonaise toe en prak alles goed door elkaar. Vul de eieren met dit mengsel en leg ze op een schaaltje. Rooster de geschaafde amandelen in een paar druppels olie in de koekenpan lichtbruin. Schep de amandelen tijdens het bakken om. Laat de amandelen afkoelen. Bestrooi de gevulde eieren met de amandelen.
Met ham en noten 12 hapjes
* 6 hardgekookte eieren * 50 gr. beenham (dikke plak in blokjes) *5 walnoten * 1 el. franse mosterd * 1 el. mayonaise * 1 thl citroensap *zout * bieslook
Bereiden:
Halveer de eieren. Meng de fijngesneden ham met gehakte walnoten,mosterd mayonaise citroensap en zout door de dooiers. Vul hiermee de eieren en garneer met de bieslook.
Met avocado en gedroogde tomaat 12 hapjes
* 6 hardgekookte eieren * 1 avocado *1 teentje knoflook *enkele druppels tabasco *1 thl. citroensap * peper * 1el. olijfolie * 2 gedroogde tomaten op olie
Bereiden:
Halveer de eieren en meng de dooiers met gehakte of gepureerde avocado,geperste knoflook,tabasco,citroensap,peper en olijfolie. Vul de eieren met dit mengsel en garneer met reepjes gedroogde tomaat.
Met garnalen en komkommer 12 hapjes
* 6 hardgekookte eieren *100 gr. noorse of hollandse garnalen *5 cm. komkommer * 1 el mayonaise of zure room * 1 thl. tomatenketchup *1/2 cognac of whisky * zout en peper.
Bereieden:
Halveer de eieren en meng de eidooiers met de gehakte garnalen(op12 na voor de garnering) en geschilde geraspte komkommer,mayonaise, ketchup,cognac,peper en zout. Vul de eieren met dit mengsel en garneer met een garnaal.
Met kruiden,mosterd,kerriepoeder 12 hapjes
*6 hardgekookte eieren *Mayonaise of creme fraiche *mosterd * kruiden * kerriepoeder *paprika of tomaat *zout en peper
Bereiden:
Halveer de eieren en prak met een vork de eierdooiers met wat mayonaise of creme fraiche in een apart bakje tot een smeuige creme. Geef er smaak en kleur aan door bv.scherpe mosterd fijngeknipte kruiden,kerriepoeder of zwarte olijventapenade door delen van het dooiermengsel te roeren. Vul de halve eitjes ermee en leg er een bijpassende garnering op. Bv. reepjes paprika of tomaat,plakjes olijf,kappertjes,imitatiekaviaar,een ansjovisrolletje of garnaal.
Met Forel: 12 hapjes
* 6 eieren * 2 el. mayonaise * 1 thl. dijonmosterd * 125 gr. gerookte forelfilet *2 el. verse dille * 1 bakje tuinkers * zout en peper
Bereiden:
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water,pel ze en halveer ze in de lengte. Haal de eidooiers eruit en doe in de keukenmachine. Voeg de mayonaise,mosterd,forel en dille toe aan de eidooiers en maal fijn. Breng op smaak met peper en zout. Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren er mee.. Garneer elk ei met wat tuinkers