Scherpe chilisaus

*50 gr. gedroogde rode chilipepers * 3 knoflookteentjes * 2 tl. korianderzaadjes * 2 tl. karwijzaad * 1 tl zout. * olijfolie

Bereiden:

Giet heet water over de chilipepers en laat ze zo 1 uur trekken. Giet de pepertjes daarna in een zeef af en laat ze uitlekken. Doe ze samen met de andere ingrediënten in een vijzel en wrijf alles tot een pasta. Meng er dan zoveel olijfolie doorheen tot de pasta smeuïg is

Yoghurt-muntdip

* 1 handvol verse Marokkaanse munt. *3 knoflookteentjes * 1 limoen * 500 gr Griekse yoghurt *2 el. olijfolie * zout en peper uit de molen 

Bereiden:

Houd enkele muntblaadjes ter garnering apart. Hak de rest met de knoflookteentjes fijn. Rasp de schil van de limoen af en pers de vrucht uit. Meng het sap en raspsel met de andere ingrediënten. Laat de dip liefst zo lang mogelijk trekken. De volgende dag smaakt hij zelfs nog beter.