Kruidenboter
Tomaat-basilicumboter
Meng 125 gr. zachte boter met 1 el. tomatenpuree, 1 thl. gehakte basilicum of meng 1 el. gehakte gedroogde tomaten en 1 el. pesto door de boter
Provençaalse olijvenboter
Meng 125 gr. zachte boter met 2 el. fijngehakte zwarte olijven en 1 thl. gehakte Provençaalse kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum). Voeg citroensap naar smaak toe.
Dilleboter
Meng 125 gr. zachte boter met 2 hardgekookte eidooiers, 2 el. gehakte dille en citroensap naar smaak.
Mierikswortelboter
Meng 125 gr. zachte boter met 3 el. geraspte mierikswortel (potje), 1 el. gehakte bieslook en citroensap naar smaak.
Mosterdboter
Meng 125 gr. zachte boter met 1 thl. dijonmosterd, 1 thl. sitroensap en 1 el. gehakte peterselie.
Bieslook - citroenboter
Meng 125 gr. zachte boter met de fijngeraspte schil van een halve citroen, 1 el. gehakte bieslook en citroensap naar smaak.
Ravigoteboter
Meng 1 fijngehakte sjalot en 4 el. gehakte peterselie, kervel, dragon en bieslook door 125 gr. zachte boter. Voeg citroensap naar smaak toe.
Knoflookboter
Meng 125 gr. zachte boter met 2 geperste teentjes knoflook 1 el. gehakte peterselie en een beetje citroensap
Ansjovisboter
Neem een klein blikje ansjovis (46 gr.). Laat de ansjovis 15 min. weken in lauw water en dep de filets vervolgens droog. Prak ze in een diep bord fijn en meng 1 el. citroensap en 125 gr. zachte boter erdoor.
Olijf- sinaasappelboter
Meng 125 gr. zachte boter met 50 gr. fijn gehakte groene olijven, fijngeraspte schil van een halve sinaasappel, 2 el. sinaasappelsap en 1 thl. grof zeezout
Limoen- thijmboter
Meng 125 gr. zachte boter met 15 gr. verse blaadjes thijm, geraspte schil van 1 limoen en 1 thl. grof zeezout
Peterselie- ansjovisboter
Meng 125 gr. zachte boter met 4 el. fijngesneden verse peterselie, 2 ansjovissen fijngesneden en 2 thl. vers gemalen peper.