Kruidenboter 

Tomaat-basilicumboter

Meng 125 gr. zachte boter met 1 el. tomatenpuree, 1 thl. gehakte basilicum of meng 1 el. gehakte gedroogde tomaten en 1 el. pesto door de boter

Provençaalse olijvenboter

Meng 125 gr. zachte boter met 2 el. fijngehakte zwarte olijven en 1 thl. gehakte Provençaalse kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum). Voeg citroensap naar smaak toe.

Dilleboter

Meng 125 gr. zachte boter met 2 hardgekookte eidooiers, 2 el. gehakte dille en citroensap naar smaak.

Mierikswortelboter

Meng 125 gr. zachte boter met 3 el. geraspte mierikswortel (potje), 1 el. gehakte bieslook en citroensap naar smaak.

Mosterdboter

Meng 125 gr. zachte boter met 1 thl. dijonmosterd, 1 thl. sitroensap en 1 el. gehakte peterselie.

Bieslook - citroenboter

Meng 125 gr. zachte boter met de fijngeraspte schil van een halve citroen, 1 el. gehakte bieslook en citroensap naar smaak.

Ravigoteboter

Meng 1 fijngehakte sjalot en 4 el. gehakte peterselie, kervel, dragon en bieslook door  125 gr. zachte boter. Voeg citroensap naar smaak toe.

Knoflookboter

Meng 125 gr. zachte boter met 2 geperste teentjes knoflook 1 el. gehakte peterselie en een beetje citroensap

Ansjovisboter

Neem een klein blikje ansjovis (46 gr.). Laat de ansjovis 15 min. weken in lauw water en dep de filets vervolgens droog. Prak ze in een diep bord fijn en meng 1 el. citroensap en 125 gr. zachte boter erdoor.

Olijf- sinaasappelboter

Meng 125 gr. zachte boter met 50 gr. fijn gehakte groene olijven, fijngeraspte schil van een halve sinaasappel, 2 el. sinaasappelsap en 1 thl. grof zeezout

Limoen- thijmboter

Meng 125 gr. zachte boter met 15 gr. verse blaadjes thijm, geraspte schil van 1 limoen en 1 thl. grof zeezout

Peterselie- ansjovisboter

Meng 125 gr. zachte boter met 4 el. fijngesneden verse peterselie, 2 ansjovissen fijngesneden en 2 thl. vers gemalen peper.